Beschermengel Reiyel

Geschreven door Michy   

Reiyel is een bescherm engel uit het rijk der heerschappen en is de 29ste in het koor van 72 engelen. hij regeert zodiakaal over ons bestaan van 13 augustus tot en met 17 augustus. Uiteraard†kan hij ook op andere momenten opgeroepen worden. Van nature is zijn invloed tijdens deze periode extra sterk.

Gaven die je dankzij zijn invloed kan ontwikkelen:

* Een vreedzaam en liefdevol hart

* Vrijheid van karmische banden

* Het leven op een hogere trilling

* Naar binnen keren voor inzichten, meditatie

* Contact zoeken en vinden met je engelen en gidsen

* Inspiraties verkrijgen vanuit de hemelse sferen

* Zaadjes in je innerlijke wereld die tot bloei komen

* Bevrijding uit de cocoon die het leven voordien was, van rups naar vlinder

* Harmonieuze denkwijze die steeds in voeling is met de innerlijke waarheid

* In vrede en liefde durven handelen zonder angst om wat anderen denken, zelfzekerheid

* Je thuis voelen in de wereld waarin je leeft

Storingen die kunnen optreden en verholpen worden onder haar invloed:

* Enkel materiŽle geneugten nastreven zonder het hart te volgen

* Onaangename binding met magische praktijken

* Zelfgenoegzaamheid, hypocriet of manipulatief gedrag

* Onaangename situaties die op stilstand duiden

* Het fanatieke aanhangen van een bepaalde religie

* Onbetrouwbaar gedrag dat leidt tot valse wegen

* Gebondenheid aan karmische banden

Reiyel toont ons - net als vele engelen - dat de mooiste paden in het leven deze zijn die bewandeld worden in vrede en liefde voor alles wat we op onze weg ontmoeten. Alles is een creatie van God en zodoende ook goddelijk van aard. Het is slechts onze waarneming die er een eigen betekenis aan toekent of oordeel over velt. Reiyel herinnert ons eraan dat niet alleen ons pad, maar ons gehele bestaan op elk moment van dag en nacht doordrenkt is met de goddelijke essenties. Elk moment draagt in zich de breuk met het verleden alsook het nieuwe begin dat is afgestemd op de lokroep van je hart. Reiyel herinnert ons eraan dat we van nature heel speelse, harmonieuze wezens zijn die door het luisteren naar de hemelse melodie van het bestaan zelf onze dans door het leven kunnen wagen. Alles is harmonie wanneer we verkiezen het zo te bekijken. Deze zijnswijze verhoogt onze trilling waardoor we eindelijk terug beginnen gewaarworden dat elk maar dan ook elk ogenblik ons oneindig potentieel brengt. Laat Reiyel je hierin begeleiden. Werken met deze engel kan je ook in contact brengen met je eigen gidsen wanneer je hem hierom vraagt.

Je engel aanroepen doe je steeds door zijn naam in drie lettergrepen uit te spreken:

RE

REIY

REIYEL

Eerst adem je in, dan spreek je de eerste lettergreep uit: RE. Dan adem je weer in en spreek je de twee lettergrepen uit: REIY. Een derde keer adem je weer in en spreekt nu de engel's gehele naam uit: REIYEL. Laat de klanken van zijn naam zo lang mogelijk doorklinken. Voel hoe zijn energie door je lichaam stroomt en je hele wezen vult met vreugde. Nadat je de naam op deze wijze hebt uitgesproken adem je nog een keer in om de essentie die is vrijgekomen door het uitspreken van de naam tot je te nemen waardoor je de liefdevolheid van de engel tot je neemt.

Wanneer je contact met je engel wil maken kan het hulpzaam zijn om je even af te zonderen in stilte, een groot glas water te drinken en een kaarsje te branden, want kaarsjes trekken engelen aan. Stel dan de vragen die door je hoofd gaan, bid of mediteer... Doe dat wat voor jou het beste voelt. Dank voor en na je gesprek, je vraag of je gebed de engel voor zijn aanwezigheid en weet, vertrouw dat alles verhoord zal worden wanneer het komt uit de puurheid van het hart. Weet dat elke vraag aan je engel steeds begrepen en beantwoord wordt. Kijk uit naar de veranderingen, de liefdevolle nieuwe situaties en kansen die je kant uitkomen.

Fysieke invloed: 13 augustus tot en met 17 augustus

Emotionele invloed: 5 februari ~ 19 april ~ 2 juli ~ 15 september ~ 27 november

Intellectuele invloed: dagelijks van 9u20 tot en met 9u39 na zonsopgang

Planetaire invloeden: Jupiter ~ Zon

Sterrenbeeld: Leeuw

Sephira op Levensboom: Van Hesed naar Tipereth

Haaiah werkt onder leiding van Aartsengel: Zadkiel/Hesediel

Ter herhaling: Wanneer je contact met je engel wil maken kan het hulpzaam zijn om je even af te zonderen in stilte, een groot glas water te drinken en een kaarsje te branden, want kaarsjes trekken engelen aan. Stel dan de vragen die door je hoofd gaan, bid of mediteer... Doe dat wat voor jou het beste voelt. Dank voor en na je gesprek, je vraag of je gebed de engel voor zijn aanwezigheid en weet, vertrouw dat alles verhoord zal worden wanneer het komt uit de puurheid van het hart. Weet dat elke vraag aan je engel steeds begrepen en beantwoord wordt. Kijk uit naar de veranderingen, de liefdevolle nieuwe situaties en kansen die je kant uitkomen. Leren werken met de engelen betekent je laten bezielen met hun essentie. Dit betekent niet anderen bezielen, maar jezelf waardoor je de reflectie hiervan in anderen zal waarnemen.

In liefde, Michy xxx